Благодарю, Михаил! Исправила.
Сегодня попался на глаза текст Молитвы по соглашению на древнерусском, так красиво звучит! Там указано «безприкладно» с буквой «з» (Людмила, дорогая, Спаси Бог!) и «пречистыми усты Твоими». Изначально было «пречистыми», зря исправила.
Владыко Господи Иисусе Христе, Боже наш, Ты бо рекл еси пречистыми усты Твоими: «аминь глаголю вам, яко аще два от вас совещаета на земли о всяцей вещи, еяже аще просита, будет има от Отца Моего, иже на небесех: идеже бо еста два или трие собрани во имя Мое, ту есмь посреде их» (Мф 18, 19-20). Непреложны словеса Твоя, Господи, милосердие Твое безприкладно, человеколюбию несть конца, сего ради мы, раби Твои (имена) верою объемля Тобою реченная, согласно и усердно молим Тя: (текст прошения) И да будет во всем не наша грешная, но Твоя святая воля. Аминь.
Наша соборная молитва:
Господи Исусе Христе, Сыне Божий, Своими пречестными устами Ты сказал: «Истинно говорю вам, что если двое из вас согласятся на земле просить о всяком деле, то, чего бы ни просили, будет им от Отца Моего Небесного, ибо, где двое или трое собраны во Имя Мое, там Я посреди них». Непреложны словеса Твои, Господи, милосердие Твое безприкладно и человеколюбию Твоему несть конца. Сего ради молим Тя: даруй нам, рабам Твоим (имярек) и всем тем, кто возносит сейчас с нами соборную молитву, их имена Ты вся веси, согласившимся просить Тебя о ниспослании здравия, сил и крепости рабам Твоим Илие, Валентине и нашему Собору под покровом Пресвятой Богородицы. Помоги нам, Господи, выстоять в деле становления Твоего вечного Царства и приносить победы во славу Имени Твоего и Святой Руси. Также молим тя, Господи, огради раб Твоих Илию, Валентину и наш Собор от всех врагов, видимых и невидимых, от всяких бед, зол и несчастий. Даруй здравия, сил, душевного покоя и благоденствия. Защити верных раб Твоих, Илию, Валентину и наш Собор от нападок, притеснений и злых языков. Но да будет не так, как мы хотим, но как Ты, Господи — да будет во век веком воля Твоя. Аминь.